Με μια σύντομη δήλωση από τον εκπρόσωπο τύπου η ΝΔ διάψευσε την πληροφορία που δινόταν κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αυτή που απέρριψε την πρόταση Παπαδήμου για την πρωθυπουργία.

Πρόκειται για την πρώτη «κόντρα » των δύο ισχυρών πλευρών που στηρίζουν την νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Γ.Μιχελάκης δήλωσε ότι ουδέποτε έφτασε στην Συγγρού πρόταση για τον Παπαδήμου, προσθέτοντας ότι αν γινόταν η ΝΔ θα την αποδεχόταν.

Όπως κι αν έχει η ΝΔ τα τελευταία κρίσιμα εικοσιτετράωρα απέφυγε επιμελώς να πάρει μέρος στην συζήτηση για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, επιμένοντας σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για μια υπόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ουσιαστικά αυτή η στάση δεν ήταν παρά μια ύστατη προσπάθεια να μείνει μακριά από την εικόνα μιας συγκυβέρνησης. Μάλιστα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ζητήθηκαν 15 στελέχη της ΝΔ για θέσεις στην νέα κυβέρνηση αλλά η ΝΔ αντιπρότεινε 4ή5.

Ερώτημα παραμένει αν μετά την άρνηση του Στ. Δήμα να συμμετάσχει αν θα επιστρατευτεί ο έτερος των αντιπροέδρων κ. Δ. Αβραμόπουλος ,η συμμετοχή του οποίου ζητήθηκε κάποια στιγμή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το οποίο με την σειρά του απαιτούσε μια διακριτή παρουσία της ΝΔ στο νέο σχήμα.