Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Flash σχετικά με τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, η υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, τόνισε δεν επιθυμεί να υπεισέλθει στα εσωτερικά του κλάδου τους, αλλά πρόσθεσε ότι «η τελική στάση τους είναι κατ’ αρχήν, και εφ’ όσον δεν αποδειχθεί ότι κρύβει κάποια άλλη σκοπιμότητα, μια ρεαλιστική στάση. Θα έλεγα όμως, ότι ο διάλογος ήταν ήδη σε εξέλιξη».

Ανέφερε ότι το Υπουργείο μας είναι υπέρ της αρχής της προσαρμογής κατά στάδια και της μεταβατικότητας εύλογο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι «εμείς σταθήκαμε στο πλευρό των επαγγελματιών».

Κατακριθήκαμε, πρόσθεσε, «για το ύψος. Το δέχομαι αυτό ότι όλοι μας επέκριναν. Οι επαγγελματίες ήταν σύμφωνοι με αυτήν την πολιτική τότε. Μετά τις διαπραγματεύσεις που είχαμε σε μια δεύτερη φάση με τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης πράγματι πήγαμε σε μια προσέγγιση. Δεν μας έδιναν περίοδο προσαρμογής μεγαλύτερη της τριετίας, παρά το ότι εμείς επιμέναμε για μια τουλάχιστον πενταετία».

Ερωτηθείς αν η τρόικα απαιτεί απολύσεις, είπε ότι «είμαστε σε περίοδο διαπραγματεύσεων. Και όταν είμαστε σε περίοδο διαπραγματεύσεων επιτρέψτε μου να κρατήσω αυτές τις συζητήσεις σε εσωτερικό κύκλο και να μην προβαίνω σε ανακοινώσεις, οι οποίες μπορεί να βλάψουν αυτές τις διαπραγματεύσεις».