Στη μεγάλη χθεσινή διαδήλωση, τα επεισόδια αλλά και την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επικεντρώνεται ρεπορτάζ του Βloomberg που κάνει λόγο για κλιμάκωση της οργής η οποία αντανακλά την απογοήτευση σε ολόκληρη την κοινωνία. Για τον πρωθυπουργό αναφέρεται πως βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο μεγαλύτερης κοινωνικής αναταραχής καθώς προωθεί νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που είναι απαραίτητο για να πειστούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμα διάσωσής της.

«Δεν ήταν στο δρόμο μόνο τα συνδικάτα, ήταν όλοι», είπε η ρεπόρτερ του δικτύου για τη χθεσινή διαδήλωση, περιγράφοντάς τη ως τη μεγαλύτερη που έχει δει ποτέ και σημειώνοντας πως ξεκίνησε ειρηνικά αλλά στη συνέχεια- «όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα»- ξέσπασαν συγκρούσεις που κράτησαν έως αργά τη νύχτα.

Στο ρεπορτάζ προβλήθηκαν και πλάνα από το Μοναστηράκι την ώρα των επεισοδίων, με την επισήμανση πως πρόκειται για μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή της πρωτεύουσας ενώ τονίστηκε πως σήμερα αναμένονται ακόμα περισσότερες απεργίες και διαδηλώσεις.

Σχετικά με την αποψινή ψηφοφορία, το Bloomberg επισήμανε πως ο πρωθυπουργός κατάφερε να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη στην επί της αρχής ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με 154 μόνο από το κόμμα του και χωρίς καμία ψήφο της αντιπολίτευσης, με την επισήμανση πως η τελική ψηφοφορία θα γίνει σήμερα και πως αποτελεί μία δεύτερη δοκιμασία για την ενότητα του κόμματός του μέσα σε 24 ώρες.