«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την βύθισή της στον σκοτεινό κόσμο του ‘Δρ. Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ’ επιδοτεί πλέον αναδρομικά τις απεργίες!», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρος Σκυλακάκης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στις απεργίες, οι οποίες έχουν δραματικές συνέπειες για την οικονομική δραστηριότητα.

Όπως είπε, «το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με εγκύκλιό του (σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία της 15/10), προβλέπει αναγνώριση πλασματικού χρόνου για συνταξιοδότηση, λόγω συμμετοχής σε απεργίες.

Αυτό συμβαίνει την στιγμή που οι απεργίες στις ΔΕΚΟ και στο δημόσιο, που γίνονται από τις αρχές του χρόνου, προκαλούν στην οικονομία ένα τεράστιο οικονομικό κόστος (μόνο στις αστικές συγκοινωνίες θα πληρώσουμε λόγω απεργιών επιπλέον 70 εκ. ευρώ για κάλυψη πρόσθετων ελλειμμάτων), το οποίο πληρώνουν προπαντός οι άνεργοι, οι απλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι υπερφορολογημένες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει.

Οι απεργίες με την καταστροφή της οικονομικής δραστηριότητας και της εικόνας της χώρας, διώχνουν κάθε πιθανότητα ιδιωτικής επένδυσης, καταδικάζοντας τους 1 εκατ. ανέργους στην φτώχεια και την απόλυτη εξαθλίωση και βασανίζουν καθημερινά τους απλούς πολίτες που εκτός από την βίαιη περικοπή των εισοδημάτων τους, βιώνουν και μια ανυπόφορη καθημερινότητα.

Αντί να επιχειρούν διάλογο και συνεννόηση, τα συνδικάτα των πιο ωφελημένων στον τόπο συντεχνιών επιδιώκουν την σύγκρουση και επιχειρούν να οδηγήσουν την κοινωνία ολόκληρη στον Καιάδα.

Όσο για το πολιτικό σύστημα, η μεν αντιπολίτευση κλείνει όποτε την βολεύει το μάτι στους εργατοπατέρες, η δε “κυβέρνηση των αρθρογράφων”, αντί να ενθαρρύνει την εργασία, επιδοτεί την απεργία. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μαραθώνιο και εμείς για το ξεκίνημα πυροβολούμε τα πόδια μας».