Ως αναγνώριση του έργου του χαρακτήρισε την μετακίνησή του στο υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας της βαρύτητας που έχει είναι ο εκπρόσωπος της χώρας στο εξωτερικό» είπε.

«Δεν αισθάνομαι ανακούφιση αλλά είμαι ευχαριστημένος. Είμαι σε ένα υπουργείο με προκλήσεις».

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει και είπε ότι το ΔΝΤ αντιδρούσε και αντιδρά γιατί πρώτον η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι αρεστή στο ΔΝΤ και δεύτερον γιατί η κυβέρνηση πέτυχε την καλύτερη συμφωνία με τις δεδομένες συνθήκες.

Για τον ανασχηματισμό, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να τονώσει την ομοιογένεια του σχήματος αλλά και να δώσει μια νέα ορμή, με την είσοδο άφθαρτων προσώπων στην κυβέρνηση με στόχο όλοι να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη που είναι η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης.

Για τον κ Φίλη, ξεκαθάρισε ότι ήταν ένας πετυχημένος υπουργός Παιδείας και υποστήριξε ότι η μη συμμετοχή του κ. Φίλη στην κυβέρνηση δεν έγινε κατ’ απαίτηση του αρχιεπισκόπου. Σημείωσε πως θέση της κυβέρνησης παραμένει η θέση του πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, για ξεχωριστούς ρόλους κράτους -εκκλησίας με συναινετικές διαδικασίες. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται τεχνητές πολώσεις και πρόσθεσε πως το μέτωπο σήμερα είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για την αντικαταστάτριά του στο υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τις επιθέσεις στο πρόσωπό της, τονίζοντας ότι εντάσσονται σε έναν βρώμικο πόλεμο που γίνεται απέναντι στην κυβέρνηση με διαδοχικά επιλεγόμενους στόχους.

«Εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι εάν κάποιος δεν πάει 50-60 χρονών και κυρίως γυναίκα δεν πρέπει να έχει δημόσιο λόγο και να αναλαμβάνει δημόσιο αξίωμα» είπε χαρακτηριστικά.