Για την οικονομία, την εφεδρεία και τις πολιτικές εξελίξεις μιλά ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, στους Νέους Φακέλους του ΣΚΑΙ.

Ο άνθρωπος πίσω από το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι αποτυγχάνει το ΠΑΣΟΚ γιατί βάζει συνεχώς και άλλους φόρους.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ιδέα της εφεδρείας ήταν αρχικά της ΝΔ με στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το μισθολογικό κόστος. «Εμείς προτείναμε εφεδρεία χωρίς απολύσεις ώστε να επετεύχθη η ομαλή μείωση του προσωπικού αλλά και του ελλείμματος».

«Εμείς από την αρχή είχαμε μια εμμονή και πιστεύαμε ότι για να αποφευχθούν τα χειρότερα έπρεπε να προχωρήσουμε το γρηγορότερο σε αναπτυξιακή τροχιά», επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης σχολιάζοντας την εφαρμογή του Μνημονίου και πρόσθεσε: «Το πρόβλημά μας δεν ήταν το χρέος αλλά το ότι είχε αποψιλωθεί η παραγωγική βάση».

«Δεν είναι εφαρμόσιμο το σχέδιο για να συμπράξουμε. Πώς μπορούμε να συμπράξουμε σε ένα λάθος σχέδιο;», διερωτήθηκε ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά αναφερόμενος σε πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

O κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία, προσθέτοντας όμως ότι εξελίξεις όπως υπερβολικό κούρεμα καλό θα ήταν να αποφευχθούν, ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και τρόικα ότι εκτόξευσαν το χρέος από το 115% του ΑΕΠ στο146% του ΑΕΠ με το Μεσοπρόθεσμο.

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε blog που επιτίθεται συχνά σε δημοσιογράφους και πολιτικούς που έχουν αντίθετη άποψη με τη ΝΔ διευκρινίζοντας ότι δεν αρθρογραφεί σε αυτό, ούτε η ΝΔ έχει κάποια σχέση με αυτό, παρότι όπως αναγνώρισε το επίμαχο blog στηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση.