Να σπεύσει να διαπραγματευτεί καλεί την κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς πριν οριστικοποιηθεί η κυοφορούμενη λύση που προβλέπει δραστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα σε μια δήλωση του μετά την συνάντηση με τον γερμανό αντικαγκελάριο Φ. Ρέσλερ έθεσε ευθέως το πρόβλημα που θα σημάνει το «κούρεμα» για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τις ελληνικές τράπεζες.

Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι θα είναι απέναντι σε μια επαχθή για την χώρα λύση.

Τις ενστάσεις του κόμματος του στις κυοφορούμενες αποφάσεις μέσω της αναθεώρησης της απόφασης της 21ης Ιουλίου αναμένεται να αναλύσει και να δημοσιοποιήσει ο Α. Σαμαράς στην τοποθέτηση του την Δευτέρα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

«Όπως θυμάστε -απάντησε ο Α. Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους- και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια.

Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει».