«Την απραξία της ελληνικής κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, αποκαλύπτει ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί, σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή» Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Χουντής, με ερώτησή του, κατήγγειλε τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, ότι αποφάσισαν την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, που ήδη είναι η υψηλότερη στην Ε.Ε., και μάλιστα χωρίς να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι «ο νόμος 4093/2012 για την πάταξη του λαθρεμπορίου εκδόθηκε με βάση το Μνημόνιο Συνεννόησης, αλλά, τέσσερα χρόνια μετά την ψήφισή του, εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις και, ως εκ τούτου, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ενώ απορρόφησε πάνω από 100 εκατ. δημοσίων και ιδιωτικών πόρων για “μελέτες, άξονες μέτρων, καταγραφή, απογραφή δεξαμενών κ.λ.π.”».

Στην απάντησή του, σημειώνει η ΛΑΕ, ο κ. Μοσκοβισί, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα ανωτέρω και δείχνει ότι τίποτα δεν έχει γίνει από όσα είχαν αποφασιστεί και πριν, αλλά και τον Αύγουστο του 2015. Δηλαδή, συνεχίζει η ΛΑΕ, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπεται από την νομοθεσία, για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα σχετικά μέτρα για τον εντοπισμό δεξαμενών αποθήκευσης, για το συνδεδεμένο με την ΓΓΔΕ σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών κ.λ.π.