Για προειλημμένες αποφάσεις κάνει λόγο η ΝΔ εκτιμώντας ότι όλα όσα «τεχνηέντως διέρρευσαν από το στενό επιτελείο του Ευαγ. Βενιζέλου τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι επικοινωνιακό τρικ εκφοβισμού για να περάσουν τα νέα δραματικά μέτρα στην κοινωνία αλλά κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Η Συγγρού μιλάει για εντολές με τις οποίες η κυβέρνηση συμφώνησε στο Eurogroup. «Ο υπουργός Οικονομικών -σημειώνουν επιτελείς του Α.Σαμαρά- δεν διαπραγματεύονται με την τρόικα συζητούν απλώς τις λεπτομέρειες ειλημμένων αποφάσεων».

Στις εσωτερικές συζητήσεις πάντως τίθεται και το θέμα των δημοψηφισμάτων.

Η ΝΔ δεν αποκλείει να καταφύγει η κυβέρνηση σε κάποιο δημοψήφισμα γενικού περιεχομένου -ενδεχομένως για την αλλαγή του Συντάγματος ή κάτι ακόμα πιο γενικό – για να εκτονώσει την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες ένα δημοψήφισμα δεν μπορεί παρά να είναι ένα ακόμα απελπισμένο επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης »σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.