Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού ενώ επεσήμανε την ανάγκη να περιοριστεί το «σπάταλο» Δημόσιο.

Παράλληλα, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έκανε επίθεση και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι κάνει «εξαγγελίες εκτός τόπου και χρόνου».

Επιπλέον αποδοκίμασε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση επιλέγει τη λύση των απανωτών εκλογών. «Αν ένας πολιτικός -και τον ακούν και στο εξωτερικό- λέει ότι θα πάει σε απανωτές εκλογές, αυτός ο πολιτικός θα γίνει πρωθυπουργός της δραχμής», είπε συγκεκριμένα.

Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε και στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η πολιτική τους είναι επικίνδυνη με αφορμή τις τοποθετήσεις τους κατά της πληρωμής του τέλους των ακινήτων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε ότι προτεραιότητα της χώρας μας αυτή τη στιγμή είναι να πάρει η Ελλάδα το ποσό των 7,5 δισ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως στην Ευρώπη μετρούν το κόστος συντήρησης ή αποχώρησης της χώρας μας και σήμερα η πλειοψηφία είναι υπέρ της συντήρησης αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να μην εξακολουθήσει να συμβαίνει στο μέλλον.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές αν συνεχίσουν να λαμβάνονται μέτρα που πλήττουν μόνο τους συνταξιούχους και δεν μπορέσει η κυβέρνηση να νικήσει τη φοροδιαφυγή.