«Οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στις οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας, επισήμανε ότι δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία, αν και το κράτος έχει φροντίσει για τη λειτουργία σχολικών αιθουσών.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι περίπου χίλιοι ανήλικοι που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ασυνόδευτοι, και η Αθήνα έχει ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να πάρουν όλα τα παιδιά κάτω των δέκα ετών, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τη Συρία ή άλλη χώρα.

Για τις εισροές προσφύγων και για το κατά πόσο βοήθησε η συμφωνία με την Τουρκία σχολίασε ότι βοήθησε στη μείωση των αφίξεων, όμως αποσαφήνισε ότι ο ρόλος του απαιτεί να ανησυχεί διαρκώς, όχι μόνο για τη μελλοντική στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά και για τις ενέργειες της Ευρώπης

Σε προσωπικό επίπεδο ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, τόνισε πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να κάνει πολιτική καριέρα, καθώς αυτό που θέλει είναι να τιμήσει την Ελλάδα και όσους τον εμπιστεύτηκαν για το ρόλο του αρμόδιο μεταναστευτικής πολιτικής. Ενώ για την συνεργασία του με την κυβέρνηση είπε ότι είναι όσο καλή μπορεί να είναι με κυβερνήσεις, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της Ειδομένης ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας.