Την απαισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ιστότοπο (zougla.gr) εκτίμησε πως «είναι πιθανό να καταστραφούμε», καθώς, όπως υποστήριξε, ο πολιτικός κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Όπως είπε όμως, «είμαι σίγουρος πως την αμέσως επόμενη μέρα, ο ελληνικός λαός θα σηκωθεί στα πόδια του, θα δουλέψει σκληρά και θα ξαναχτίσει την Ελλάδα».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης ότι «οι Έλληνες δείχνουμε να μην καταλαβαίνουμε πως βαδίζουμε ολοταχώς στην καταστροφή», και παρέπεμψε στα όσα έλεγε παλαιότερα, καλώντας τους πολιτικούς-όπως είπε- να δώσουν το παράδειγμα στην κοινωνία, μειώνοντας τους μισθούς τους, και κάνοντας θυσίες «ώστε να ακολουθήσει και ο λαός».

Εκτίμησε ότι «τώρα είναι πια αργά» και πως «χάσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε τον λαό συμπαραστάτη μας».

Ο κ. Καρατζαφέρης επέμεινε στην άποψή του ότι τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα πρέπει να συστρατευτούν για να σωθεί η χώρα η οποία έχει φτάσει σε οριακό σημείο όπως είπε, ενώ εκτίμησε ότι και η ίδια η Ευρώπη έφτασε σε οριακό σημείο, και δεν έχει πια τη δυνατότητα να σώσει τον εαυτό της, «πόσο μάλλον την Ελλάδα».

Το κόμμα του όπως είπε, δεν ζητά τίποτα «ούτε “καρέκλα” ούτε “σκαμνάκι”» αλλά θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια από πατριωτικό καθήκον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

«Όμως η Ευρώπη πια δεν μας έχει εμπιστοσύνη. Βλέπει πως ο Γ. Παπανδρέου θέλει αλλά δεν μπορεί. Ο κ. Βενιζέλος αντίθετα “ροκανίζει” το χρόνο γιατί δεν θέλει και για τον κ. Σαμαρά, ακόμη δεν μπορούν να βρουν σημείο συνάντησης μαζί του. Δυστυχώς στην συγκεκριμένη στιγμή, κανείς δεν είναι τόσο σοβαρός όσο απαιτούν οι περιστάσεις», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο Βελλίδειο στις 14 Σεπτεμβρίου.