Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Ρόδο την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου έπεσε θύμα κλοπής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Πεταλωτής το περιστατικό έγινε ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ένας άνδρας μπήκε μέσα τα ξημερώματα και έψαξε τα πράγματά τους, παίρνοντας μία ηλεκτρονική συσκευή, ενώ μόλις έγινε αντιληπτός τράπηκε σε φυγή.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 27χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και υπάλληλος του ξενοδοχείου, ο οποίος όμως αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και με απόφαση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αντ. Κασσάπη παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 και παραιτήθηκε από την κλήτευση.

Ο 27χρονος εργάζεται κοντά στα δωμάτια του ξενοδοχείου, στο οποίο δουλεύει τα τελευταία δύο χρόνια. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους οικείους του, έχει πολλές καταθέσεις, ενώ ο μισθός του αγγίζει τα 1.700 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του αμάξι και μηχανάκι, είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής chef στην Αθήνα και εργάζεται στο ξενοδοχείο με τον αδελφό του.

Οι οικείοι του επισημαίνουν ότι ο 27χρονος δεν είχε ανάγκη να κλέψει και ούτε έχει κατηγορηθεί για τέτοιο ή άλλο αδίκημα στο παρελθόν.

Κλήθηκαν ακόμη τέσσερις υπάλληλοι που είχαν βάρδια μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη. Ο υφυπουργός αναγνώρισε το δράστη από φωτογραφίες του προσωπικού που του επιδείχτηκαν. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε ξυπνήσει και να είχε δει τον δράστη να ψαχουλεύει τα πράγματά του.

H σύντροφος του κατηγορούμενου καταθέτει στον αντίποδα ότι την ώρα της κλοπής ήταν μαζί του.

Την επόμενη της κλοπής η διοίκηση του ξενοδοχείου φέρεται να αποκατέστησε τον κ. Πεταλωτή προσφέροντάς του ένα νέο i-pod.