Σε βαθύ κύκλο εσωστρέφειας φαίνεται πως βυθίζεται το Ποτάμι την ώρα που οδεύει ολοταχώς προς το κρίσιμο Συνέδριο της 26ης Φλεβάρη. Στη Σεβαστουπόλεως ήδη έχουν οριστικοποιηθεί οι σύνεδροι, οι οποίοι σε λιγότερο από δέκα μέρες θα κληθούν να δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις στον εξαντλητικό διάλογο για το μέλλον του κόμματος, με μεγαλύτερο διακύβευμα να αποτελεί το ίδιο το ιδεολογικό του στίγμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν σωρευθεί μετά το πενιχρό εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που πυροδοτήθηκαν από την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα υπάρχουν και στελέχη που εμφανίζονται να τραβούν διαχωριστικές γραμμές από το φλερτ με την ΝΔ, όπως η Κατερίνα Μάρκου και ο Σπύρος Δανέλλης, κοιτώντας προς την Κεντροαριστερά.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του Ποταμιού είναι σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με αφορμή το… κλειστό γκρουπ στελεχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Ευρωπαϊκό Ποτάμι», στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς τέθηκε θέμα ηγεσίας με αφορμή τις κατηγορίες για έλλειψη στήριξης από τα κεντρικά του κόμματος στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Ο κ. Θεοδωράκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάλεσε όλα τα στελέχη να θέσουν τα θέματα στο επικείμενο Συνέδριο.

Την ίδια ώρα, στην… κατάψυξη φαίνεται πως είναι οι σχέσεις του επικεφαλής του κόμματος με τον «στρατηγό» της Σεβαστουπόλεως, Χάρη Θεοχάρη. Ο δεύτερος τον τελευταίο καιρό κλιμακώνει την προσωπική του προβολή του, όπως κατέστη εμφανές και με τη δυναμική παρέμβασή του για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή. Στελέχη του κόμματος συνδέουν τη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού καθώς και τις ψυχροπολεμικές σχέσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τις φήμες που θέλουν τον πρώτο να συγκεντρώνει υπογραφές ενόψει του Συνεδρίου, προκειμένου να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το περιβάλλον του κ. Θεοχάρη.