Το ευρωομόλογο από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα χρέους στην ευρωζώνη, αλλά δίνει μια πειστική απάντηση για το τι πρέπει να κάνει συνολικά η Ευρώπη, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αναπληρωτής τομεάρχης της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Η κάθε χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσει εκείνο το μείγμα πολιτικής το οποίο θα αντιμετωπίζει την ύφεση και τα ελλείμματα.

Αντίδοτο απέναντι στις επιθέσεις των κερδοσκόπων θωρεί το επιτελείο της ΝΔ την έκδοση ευρωομολόγου, ενώ όπως έχει τονίσει επανειλημμένως η Ευρώπη οφείλει να επιδείξει υψηλό βαθμό αλληλεγγύης.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, λόγω της βαθιάς ύφεσης και εξήγησε ότι η Γερμανία αντιδρά στην έκδοση ευρωομολόγου γιατί θα αυξηθεί το δικό της κόστος δανεισμού ενώ τόνισε πως η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα «έτσι ώστε να έχουμε έναν καλύτερο και πιο παραγωγικό δημόσιο τομέα.

Γι’ αυτό και προτείνουμε τη μείωση των φορέων του δημοσίου μέσα από συγχωνεύσεις ή κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών, με την αναγκαία επιλογή της εργασιακής εφεδρείας», είπε κλείνοντας.