Μετά τον Τάσο Μαντέλη και ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα), αδίκημα που φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Το δικαστικό συμβούλιο του Άρειου Πάγου με βούλευμα του ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γ. Μαύρου και αποφάνθηκε ότι το αδίκημα της πλημμεληματικής δωροδοκίας έχει πλέον παραγραφεί για τον Α. Τσοχατζόπουλο, ενώ αντίθετα παρέπεμψε τον πρώην υπουργό να λογοδοτήσει για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην τακτική δικαιοσύνη, όπως έχει συμβεί με τον Τ. Μαντέλη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens.

Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση των υποβρυχίων είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή. Ωστόσο, η δίωξη δεν μπορούσε να προχωρήσει καθώς το αδίκημα της δωροδοκίας ήταν παραγεγραμμένο αφού ασκήθηκε μετά από δυο Κοινοβουλευτικές Συνοδούς και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραπεμφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ,με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αντίθετα ,όμως οι ανώτατοι δικαστές έδειξαν στον πρώην υπουργό τον δρόμο προς την τακτική δικαιοσύνη που θα ελέγξει τις ποινικές ευθύνες του για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δικογραφία για τον Α.Τσοχατζόπουλο θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εκείνος θα κληθεί να λογοδοτήσει για την πράξη του στον ανακριτή.