Με τη γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, μετά από αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα για ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση. Κατά την άποψή μας υπάρχει και ελεγχόμενη χρεοκοπία, και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση, η οποία δεν θα λειτουργήσει και θα έχουμε και νέο κύμα υποτίμησης τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε, διατυπώσαμε τη ριζική αντίθεσή μας και για τις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως επίσης και για την πώληση γης που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καπιταλιστών.

«Έχει αξία να είμαστε ενημερωμένοι για να μπορούμε να στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις», είπε.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί δημοψήφισμα για να παγιδεύσει το λαό. Αντί για δημοψήφισμα, ζητάμε εκλογές, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.