«Θα είναι καταστροφή αν η Ευρώπη την Πέμπτη ή την Παρασκευή δεν βρει λύση», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Βήμα FM τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για μένα, ο χρόνος τελειώνει πραγματικά στο τέλος του μήνα. Η Ευρώπη δεν έχει περιθώριο ούτε να στρουθοκαμηλίζει ούτε να κάνει πως δεν καταλαβαίνει».

Στη συνέντευξή της, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για έξοδο από την κρίση, οι οποίες όπως είπε «έχουν υιοθετηθεί από το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα που είναι οι Φιλελεύθεροι» και περιλαμβάνουν και ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

«Περιέχει επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ ή από το Ταμείο Στήριξης, περιέχει ένα ονομαζόμενο σχέδιο Μάρσαλ 30 δισ., ένα επενδυτικό ταμείο, περιέχει το 25% των αποκρατικοποιήσεων να επιστρέφει στη χώρα για να μπορέσουμε να κινήσουμε την οικονομία πάλι δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις, διότι μόνον οι επενδύσεις θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα», αναφέρει.

Ερωτηθείσα για το αν η πρόταση περιλαμβάνει και τη συμμετοχή ιδιωτών, απαντά ότι «προτείναμε να είναι από το Ταμείο Στήριξης», αλλά όπως υπογραμμίζει «σήμερα που μιλάμε, δεν ξέρει κανένας (το σχέδιο)». «Εμείς πρέπει να ευχόμαστε να διασφαλιστεί ένας τρόπος μείωσης του χρέους μας, επιμήκυνση με χαμηλότερα επιτόκια και να έχει διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά και στο τραπεζικό σύστημα».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμά ότι «μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Δεν ξέρω πότε, αλλά μέσα στο έτος πιστεύω ότι μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. Όπως δεν πιστεύω ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να το διαχειριστεί και επομένως ο λαός θα επιβάλλει τη συγκυβέρνηση που επιθυμεί».