Πρόσκληση και παράκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση για ενιαία εθνική φωνή στις Βρυξέλλες έκανε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους Νέους Φακέλους του ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια συνεργασία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης θα ασκήσει θετική επιρροή στις Βρυξέλλες και παράλληλα θα ελαφρύνει το βάρος που κουβαλά κάθε έλληνας πολίτης.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την Πέμπτη και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ενώ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ασάφεια προκύψει από τη συνάντηση αυτή θα στείλει μόνο κακά μηνύματα.

Επιπλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι και ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να έρθει στις Βρυξέλλες και να πραγματοποιήσει κρίσιμες συναντήσεις πριν την έκτακτη Σύνοδο.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τους τραπεζίτες αλλά τις τράπεζες που διαχειρίζονται τα χρήματα των πολιτών και υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι η συμπεριφορά των καταθετών ήταν ώριμη απέναντι στις ελληνικές τράπεζες.

Αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε τη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας («selected default») και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ για σκόπιμη παρεξήγηση.

Τέλος, αναφερόμενος στις επενδύσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι χωρίς επεμβάσεις στον τομέα των επενδύσεων δεν θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, ενώ δεν πρέπει να αρκεστούμε μόνο στις ευρωπαίους επενδυτές.