«Η Ευρώπη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα στις κοινωνίες και στις αγορές», δήλωσε η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «εφικτό στόχο το πακέτο που υιοθέτησαν, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες», έκανε έκκληση να αποφασιστεί ένα «ρεαλιστικό πρόγραμμα περιορισμού των ελλειμμάτων με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και ένα νέο αναπτυξιακό ‘σχέδιο Μάρσαλ’ με 30 δισ. για επενδύσεις», ενώ παράλληλα ζήτησε από την αντιπολίτευση να «στηρίξει εγκαταλείποντας έστω και στο παρά πέντε, την εθελοτυφλία και το λαϊκισμό, που την έχουν απομονώσει από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Για την Ελλάδα είναι εφικτός στόχος το πακέτο που υιοθέτησαν, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που περιλαμβάνει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα περιορισμού των ελλειμμάτων με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και ένα νέο αναπτυξιακό «σχέδιο Μάρσαλ» με 30 δισ. για επενδύσεις.

Παράλληλα στοχεύει σε χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού, περισσότερα χρόνια για να επιτευχθούν οι αποκρατικοποιήσεις και επιστροφή του 25% των σχετικών εσόδων στην ελληνική οικονομία καθώς και δραστικό περιορισμό του ελληνικού χρέους, με αντικατάσταση των ελληνικών ομολόγων με ομόλογα εγγυημένα από την Ευρώπη.

Αυτό καλείται να επιτύχει η κυβέρνηση αποφεύγοντας τα λάθη και τις επιπολαιότητες του παρελθόντος και να στηρίξει η αντιπολίτευση εγκαταλείποντας έστω και στο παρά πέντε, την εθελοτυφλία και το λαϊκισμό, που την έχουν απομονώσει από την υπόλοιπη Ευρώπη».