Την έναρξη προεκλογικής περιόδου κήρυξε ο Α. Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΝΔ τονίζοντας ότι θέτει σε προεκλογικό συναγερμό το κόμμα του.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο. Ο καθένας απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται. Αυτό είναι προσκλητήριο μάχης για όλους».

Και είναι βαρύ το χρέος μας, είπε ο κ. Σαμαράς, «όχι μόνο γιατί τώρα βρισκόμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο γιατί η πρωτοπορία μας συνεχώς επιβεβαιώνεται και διευρύνεται. Αλλά και διότι, όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε την προπαγάνδα του φόβου».

«Κάνουμε ένα προσκλητήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κι όταν θα έλθει η στιγμή να κυβερνήσουμε, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για διακοπές, ούτε για προσωπικές στρατηγικές, ούτε για την αδράνεια των κομματικών οργανώσεων».

Και συνέχισε λέγοντας «ζητώ εγρήγορση από όλους, σε όλες τις γραμμές του κόμματος:

Οι βουλευτές στις περιφέρειές τους, τα στελέχη στις οργανώσεις και τους χώρους δουλειάς, μαζί με την κοινωνία. Και όλα τα μέλη μας δίπλα στο λαό που βιώνει τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.

Στόχος μας να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Προσέξτε: Ό,τι κι αν ψήφιζε ως τώρα.

Και να μιλήσουμε μαζί του. Να τον πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Κι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί!

Η αγανάκτηση της κοινωνίας δεν μπορεί να οδηγήσει στην ισοπέδωση και το μηδενισμό.

Υπάρχει η Πολιτική της Ευθύνης, της Σταθερότητας, της αντίστασης στις πιέσεις. Και της Ελπίδας.

Ώστε, να μετατρέψουμε την αγανάκτηση των πολλών σε ελπιδοφόρα διέξοδο για όλους.

Δεν είναι συνηθισμένες οι στιγμές που ζούμε. Και δεν είναι συνηθισμένο το προσκλητήριο που σας απευθύνω τώρα.

Δεν είναι συνηθισμένο για ένα λόγο ακόμα: γιατί θα ‘ρθουμε να κυβερνήσουμε, όχι για να γίνουμε η συνέχεια του χθες. Αλλά για να φέρουμε την τομή με το χθες. Για να διορθώσουμε τα σφάλματα του χθες.

Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της χώρας.

Για να δώσουμε στον Έλληνα Ελπίδα. Στην Οικονομία μας προοπτική. Στο λαό μας διέξοδο. Στη Δημοκρατία μας μια νέα δημιουργική πνοή και στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο».