«Υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικά θέματα. Υπάρχουν οι αγανακτισμένοι που μαζεύτηκαν ορισμένες Κυριακές στο Σύνταγμα και οι οποίοι είναι πολίτες, θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους, τον φόβο τους, την οργή τους… Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οργανωμένες ομάδες, οι οποίες είναι ομάδες υπό πολιτική καθοδήγηση, ή ομάδες που έχουν πολιτικό και κομματικό στόχο ή παράνομοι. Δηλαδή, άνθρωποι, οι οποίοι παρανομούν κανονικά…», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο 9,84 εξαπολύοντας ευθείες βολές στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε ότι «αυτή η περίφημη λογική Τσίπρα -η οποία εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι στα τηλεοπτικά κανάλια-, δεν είναι λογική, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικά αποδεκτή μέσα σε μια Δημοκρατία» και εξηγώντας είπε ότι μιλάει για τη «λογική, η οποία δεν καταδικάζει ευθέως και κατηγορηματικά τέτοιου είδους προπηλακισμούς…».

Ερωτηθείσα για την πλατεία Συντάγματος, η Ντ. Μπακογιάννη άσκησε κριτική στο δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας ότι «πιστεύω, ότι κάκιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν καθαρίσει το Σύνταγμα… Φωνάζεις τους ανθρώπους της Καθαριότητας, φωνάζεις και τη Δημοτική σου Αστυνομία, καλείς και την Αστυνομία και μπαίνεις μέσα και καθαρίζεις. Και καθαρίζεις, διότι δεν θέλω να πιστέψω, ότι ο αγανακτισμένος σήμερα έχει κατανόηση π.χ. για το παρεμπόριο, το οποίο γίνεται. Σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος πωλούνται ναρκωτικά, κανονικά. Με συγχωρείτε πολύ, αυτό είναι παράνομη πράξη και πρέπει να καταπολεμηθεί…».