Έκκληση στα πολιτικά κόμματα αλλά και τους πολίτες να σταθούν απέναντι στα φαινόμενα βίας και προπηλακισμών θα απευθύνει ο πρωθυπουργός από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση προβληματίζεται ιδιαίτερα για τα φαινόμενα προπηλακισμών βουλευτών. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έθεσαν θέμα «εθνικής συναίνεσης» κατά της βίας και αυτό θα είναι και το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Τα ίδια στελέχη αρχίζουν και προβληματίζονται με την μονομερή στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με την κόντρα αυτή που έχει ξεσπάσει «ξεπερνιέται πολύ εύκολα το γεγονός ότι πίσω από τις επιθέσεις είναι σε πολλές περιπτώσεις από γνωστοί γραφικοί έως άτομα ακραίων αντιλήψεων».

Ας σημειωθεί ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ αλλά και η ΝΔ με μια οξεία δήλωση έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις. Ο Α. Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή στη συνεδρίαση του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έκανε λόγο για «αποτρόπαιο σχέδιο βίαιης διάλυσης της πλατείας, με απίστευτη χρήση δακρυγόνων και με ξεδιάντροπη συνεργασία κράτους και παρακράτους», ενώ ζήτησε και την τιμωρία «όσων τραυμάτισαν την δημοκρατία».

«Ξέρουμε ότι όταν το κράτος συνεργάζεται με το παρακράτος όλα είναι ανοιχτά και έχουμε ετοιμάσει τον κόσμο μας για την χειρότερη προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.