Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μίλησε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο υποψήφιος  βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας.

«Δεν ήταν ευχάριστο και μας λύπησε το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου έφυγε (από τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά από την άλλη πλευρά, ουδέν κακό αμιγές καλού, με την έννοια ότι, αυτή τη στιγμή, είμαστε πιο συμπαγείς και σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας, τα πράγματα είναι πιο σαφή και πιο ξεκάθαρα. Ως εκ τούτου, τέτοιο πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα», επισήμανε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM».

Για το αν υπάρχει ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην Παιδεία, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Για το 23%, θα το βρούμε αυτό το ισοδύναμο. Μπορεί να προκύψει από αυτά τα μέτρα ή από οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα.»

«Με τη ΝΔ υπάρχει ένα πρόβλημα τεχνικής συνεννόησης», είπε, μεταξύ άλλων, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ενώ σε ό,τι αφορά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τόνισε χαρακτηριστικά: «Με τους ΑΝ.ΕΛ. έγινε ένα πείραμα, το οποίο πέτυχε και συνεργαστήκαμε επτά μήνες. Υπήρχε ένα σύνολο διαφωνιών, αλλά, σε τελική ανάλυση, καταφέραμε να συνεργαστούμε.»