«Δεν είναι εύκολο να βαθμολογήσει κανείς μια κυβέρνηση που έδρασε σε ειδικές συνθήκες. Πρέπει να βάλουμε δυο βαθμολογίες. Μια για την διαπραγμάτευση και μια για την καθημερινότητα. Θα έβαζα πολύ καλό βαθμό στη διαπραγμάτευση και στη σύγκρουση ανεξάρτητα αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν έξω από τις προσδοκίες μας. Στα θέματα της καθημερινότητας δεν παίρνουμε τον ίδιο καλό βαθμό γιατί κινηθήκαμε σε ασφυκτικά πλαίσια. Περάσαμε μέρες αγωνίας στο Μαξίμου» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πρέπει να συγκρίνουμε αυτό που καταφέραμε και αυτό που ήταν να μας φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η σύγκριση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις είναι, πραγματικά, ετεροβαρής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Καταφέραμε να πάρουμε κατά 20 δις λιγότερα πλεονάσματα την επόμενη τετραετία. Αυτά είναι λιγότερα μέτρα. Ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε να κάνει τίποτα για το χρέος, εμείς καταφέραμε να πάρουμε μια δέσμευση όχι για το αν γίνει απομείωση αλλά πόσο «βαθιά» θα είναι. Δεν μπορείς να βγεις από την κρίση με ένα χρέος που είναι κόμπος στον λαιμό».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «για εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερο να είχαμε συναινέσει στην εκλογή προέδρου. Για την χώρα όμως δεν θα ήταν γιατί φέραμε μια συμφωνία με σαφώς λιγότερο σκληρές  δεσμεύσεις από αυτές που θα έφερνε η κυβέρνηση Σαμαρά».

Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα υπογράμμισε πως: «Με την σταθερότητα στις χρηματοδοτικές ανάγκες, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και η απομείωση του χρέους που είναι πλέον δέσμευση, αν και η Μέρκελ δεν θα ήθελε ποτέ να ανοίξει την συζήτηση αυτή αλλά πλέον απομονώνεται, υπάρχει η βεβαιότητα πως οι κόποι και οι θυσίες του λαού αλλά και η σκληρή διαπραγμάτευση μας δεν θα πάνε χαμένα».