Τους λόγους για τους οποίους η Λαϊκή Ενότητα δεν συνεργάστηκε με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξήγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ. «Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλούν για το μέλλον και όχι για το τώρα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΛΑΕ και τόνισε πως περίπου 17 οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς συνεργάζονται με το κόμμα του.

«Το ΚΚΕ θέλει να ρίξει τον καπιταλισμό, ευχαρίστως να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια, αρκεί να μπορεί να πραγματοποιηθεί ρεαλιστικά. Αν θέταμε αυτόν τον στόχο στην εκλογική εκστρατεία δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στη συγκυρία και δεν θα συσπειρώναμε τον κόσμο που θα δώσει διέξοδο στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας την πολιτική του κόμματός του που περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, την παύση της λιτότητας και τη στήριξη των μισθών και των συντάξεων.

Σχολιάζοντας τα μετεκλογικά σενάρια, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε: «Η Λαϊκή Ενότητα κρατάει το κλειδί των μετεκλογικών εξελίξεων. Φιλοδοξούμε να είμαστε και το τρίτο κόμμα ακόμη και πιο πάνω, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα είναι αποτυχία αν δεν πιάσουμε τον στόχο. Τόνισε πως εάν το κόμμα του πάρει σημαντικό ποσοστό τα μνημόνια δεν πρόκειται να σταθούν και υπογράμμισε πως «τρέμουν τη δύναμη της Λαϊκής Ενότητας στην Ευρώπη».

«Θα πρέπει οι νέοι να πάρουν τη σκυτάλη και να βγουν μπροστά. Αυτοί ήταν πάντα πρωτοπόροι. Ελπίζουμε στην αφύπνιση των νέων που θα φέρει κάτι πολύ αναζωογονητικό για τον τόπο», σημείωσε.