Μια «μεγάλη στρατηγική αμηχανία και των δύο μεγάλων κομμάτων» διαπίστωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παντελής Καψής, μετά το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

«Η χώρα περνάει μια ιστορική δοκιμασία. Εάν βρουν την εσωτερική δύναμη να συγκεντρωθούν και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα, τότε θα πάμε μπροστά. Αν δεν τη βρούμε και συνεχίσουμε αυτό το μικροκομματικό καβγά, ο οποίος υπάρχει από το 2010 μέχρι σήμερα, κινδυνεύει πια η θέση μας στην Ευρωζώνη, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Κινδυνεύει και η δημοκρατία. Αν αποτύχει και η επόμενη κυβέρνηση, πού πάμε μετά; Ξαναγυρνάμε στη κυβέρνηση του 2010, στη κυβέρνηση του 2012; Δεν έχει να πάμε πουθενά αλλού μετά. Μετά έχουμε τελειώσει ως χώρα…», σημείωσε σε δηλώσεις του σήμερα στον Βήμα FM.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Καψής παρατήρησε πως «το ΠΑΣΟΚ σιγά-σιγά ξεπερνάει το τραύμα της διάσπασης των προηγούμενων εκλογών και νομίζω επιστρέφουν πάρα πολλοί φίλοι και μέλη από το ΚΙΔΗΣΟ και νομίζω ότι πάρα πολλοί που πίστεψαν στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι απογοητευμένοι και επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης τούς είπε την αλήθεια και μπορεί να τούς κοιτάει στα μάτια αυτή τη στιγμή. Αυτή την εμπιστοσύνη, την ανταποδίδουν.»

Τέλος, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, επισήμανε: «Θα συνεργαστούμε με ό,τι επιλέξει ο ελληνικός λαός. Εκείνο στο οποίο θα επιμείνουμε, είναι να φτιαχτεί αυτό το πλαίσιο, το συναινετικό, που πρέπει να έχουν όλα τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική. Εκεί θα ρίξουμε το βάρος. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο για την αλλαγή του κράτους, για την φορολογία, για την κοινωνική αλληλεγγύη, στοιχειώδη πράγματα, που, αν γίνουν, για την Ελλάδα, θα είναι πραγματική επανάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, το συναινετικό, θα επιμείνουμε, όποιος κι αν είναι πρώτος, όποιος κι αν έρθει δεύτερος».