Σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει για το θέμα του προπηλακισμού βουλευτών. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής και ο Δημήτρης Στρατούλης, Μέλος Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν μιλώντας στο δελτίο του MEGA στο θέμα της αφίσας που τύπωσαν πολίτες στον Έβρο κατά των βουλευτών της περιοχής ως ένδειξη οργής για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Ο κ. Πεταλωτής αναφερόμενος στην αφίσα με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο που κυκλοφόρησαν στη Θράκη και τις οποίες υπογράφουν τα μέλη της οργάνωσης «ΣΠΙΘΑ» έκανε λόγο για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν Αγανακτισμένους και υποτιθέμενους ανθρώπους της οργάνωσης «ΣΠΙΘΑ» με ακραίες εθνικιστικές προεκτάσεις. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης συνέχισε λέγοντας:

«Το ζήτημα που δημιουργείται με τη στοχοποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη αφίσα αλλά έχει άμεση σχέση με την καλλιέργεια κλίματος στοχοποίησης που την υποθάλπει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα χαρακτηριστικά ενός υποτιθέμενου Αριστερού και δημοκρατικού κόμματος.

Δεν είναι Αγανακτισμένοι αυτοί οι πολίτες ούτε οι «πολίτες» του ΣΥΡΙΖΑ που αν δει κανείς την πολιτική ιστορία είναι από τους πιο προσωπικά βολεμένους πολίτες που υπήρχαν , οι οποίοι αγανακτούν με ένα φαύλο σύστημα το οποίο οι ίδιοι υπηρέτησαν».

Ο Δημήτρης Στρατούλης, Μέλος Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται να παραδεχτεί το μίσος Αγανακτισμένων πολιτών ακόμα και των ίδιων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι έχουν εξαπατηθεί και ότι δεν πρόκειται για δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τις πολιτικές που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ που μετατρέπουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε ζητιάνους.

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με αυτές τις ακραίες όπως είπε ενέργειες καθώς αποτελεί έναν πολιτικό οργανισμό αρχών και αξιών της Αριστεράς και δεν λύνει τις πολιτικές του διαφορές με γροθιές και κλωτσιές αλλά με πολιτικά επιχειρήματα και με οργανωμένους μαζικούς λαϊκούς αγώνες.