«Θα δώσουμε τη μάχη μας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας κι οφείλουμε να την δώσουμε γιατί αλλιώς στη Βουλή την επόμενη φορά η ένταση που ζήσαμε σήμερα θα είναι επί εκατό», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι ο εφαρμοστικός σημαίνει ότι η χώρα μπαίνει σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση, προσθέτοντας πως η μεν κυβέρνηση αυτάρεσκα ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέψει την κατάρρευση της Ελλάδας, αν και ξέρει ότι δεν θα πετύχουν οι στόχοι ούτε οι αριθμοί του Μεσοπρόθεσμου, ο δε κ. Σαμαράς προσήλθε και αφού έκανε προσπάθεια να τα μπαλώσει προς το ΕΛΚ, προανήγγειλε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα, η οποία ωστόσο είπε πως με τις προτάσεις της ΝΔ θα πήγαινε το έλλειμμα 15%.

Αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια η κυρία Μπακογιάννη, εξέφρασε την λύπη της, γιατί ο κ. Παπουτσής δεν έκανε καμία αναφορά στα όσα έγιναν χθες στα Χανιά, όπου καταστράφηκαν τα γραφεία όλων των βουλευτών, εκτός του κ. Δαμιανάκη, γιατί ήταν στον τέταρτο όροφο από μία ομάδα 600 ανθρώπων, η οποία έκανε βόλτες χθες στα Χανιά έκαιγε ότι έβρισκε μπροστά της. «Αυτοί είναι γνωστοί και τους ξέρει η ΕΛΑΣ», είπε και απευθύνθηκε προς τον κ. Παπουτσή για να πει ότι περιμένει από εκείνον να γίνουν συλλήψεις στα Χανιά και να και να πουν ποιοι είναι τίνος κόμματος είναι στελέχη και ποιόν υπηρετούν.

Τα επεισόδια στα Χανιά καταδίκασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης.