Με μια παρατήρηση επί της διαδικασίας που διεξάγεται αργά τη νύχτα και με τέτοιο τρόπο αναφέρθηκε ο κ. Λοβέρδος στην ομιλία του στην Βουλή κατά την κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων μέτρων ενώ επεσήμανε πως η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης υπήρξε τέτοια ώστε να καταλήξουμε να μας επιβάλλουν να ψηφίσουμε ένα σχέδιο νόμο στο οποίο δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ούτε απλές βελτιώσεις.

«Κύριε πρόεδρε η ώρα είναι 3:05 όπως ευστόχως παρατηρώ, και θα έπρεπε να δείτε την διαδικασία που η κ. Κωνσταντοπούλου επέλεξε ώστε η κορύφωση να γίνεται πολύ πριν εισηγηθούν οι εισηγητές τα σχέδια νόμου. Όταν τελειώσω το νόμο θα πάρει το λόγο υπουργός και στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής. Η συνταγή της Κυρίας Κωνσταντοπούλου για την λειτουργία του κοινοβουλίου απέτυχε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενώ συμπλήρωσε πως «τέτοια ώρα δεν βγαίνουν πολιτικοί στο βήμα, αλλά άλλου είδους άνθρωποι»

Επεξηγώντας πως δεν θέλει να εξαντλήσει την υπομονή των συναδέλφων ο κ. Λοβέρδος συνέχισε ισχυριζόμενος πως «το 50% των εμποδίων αυτού του τόπου τίθεται από το κώλυμα της δικαιοσύνης. Και αυτό το νομοσχέδιο μας το στείλατε εδώ σήμερα να το ψηφίσουμε όταν παλαιότερα, όταν το καταθέταμε εμείς, ο νυν πρωθυπουργός, αρχηγός αντιπολίτευσης τότε, επισκεπτόταν τον δικηγορικό σύλλογο αιφνιδιαστικά χαρακτηρίζοντας το απαράδεκτο.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η χώρα έφτασε στο σημείο να μην έχει το δικαίωμα να κάνει ούτε απλές βελτιώσεις στα σχέδια νόμου που της υπαγορεύονται. «Από το πρωί καταθέσαμε βελτιώσεις και μας απάντησαν ότι δεν έχουμε καμία δυνατότητα ούτε καν απλής προσθήκης, γιατί η κατάντια αυτής της διαπραγμάτευσης έφτασε τη χώρα στο να φέρνει σχέδιο νόμου στο οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε προσθήκη».

Τέλος ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως η παρούσα κυβέρνηση κρυβόταν για χρόνια πίσω από τις παλαιότερες κυβερνήσεις. «Απευθυνόμενος στους βουλευτές του «όχι» ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορούν πίσω από τη δική του υπογραφή να κρύβονται αυτοί οι 39. Εμείς του λέμε ότι πίσω από εμάς κρυβόταν πέντε χρόνια για να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.