Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα υποδηλώνει η κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και η επαναβεβαίωση της στήριξης του Έλληνα πρωθυπουργού στη διαπραγματευτική διαδικασία, από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για διεθνείς επαφές με ευρωπαίους πρωθυπουργούς, επανέλαβε την ελπίδα του ότι θα βρεθεί λύση και θα επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος πια ότι ήρθε ο καιρός να πολιτευτεί με ρεαλιστικό τρόπο προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος του κόμματός του».

«Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι οι ακραίες φωνές εντός και εκτός της χώρας, διότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη τους Eλληνες» πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά «ξέκοψε» με απόλυτο τρόπο ένα ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Αλ. Τσίπρας έχει νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό και το εκδικητικό πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην πολιτική ζωή, ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η στήριξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον Αλέξη Τσίπρα και η απόρριψη με κατηγορηματικό τρόπο της πρότασης Σαμαρά έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του πρώτου στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που ο πρόεδρος του Ποταμιού ισχυρίστηκε στους Financial Times ότι στην εν λόγω συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο δομικού ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας έσπευσε να «καταλαγιάσει» τα σενάρια, υπογραμμίζοντας τις «κόκκινες γραμμές» του Ποταμιού και τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «ο Στ. Θεοδωράκης έχει επανειλημμένως τονίσει ότι θα ψηφίσουμε την όποια συμφωνία επιτευχθεί με τους εταίρους, αλλά καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν έχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε, πόσο μάλλον να μετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τη σημερινή της μορφή ή ακόμη και σε μια παραλλαγή της στην οποία θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν π.χ. στελέχη των ΑΝΕΛ ή και πρόσωπα εντελώς ακατάλληλα να ανταποκριθούν στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».