Βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΛΑ.Ο.Σ. για το σημερινό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, του Mirage της πολεμικής αεροπορίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «η οικονομική κρίση έχει ‘παγώσει’ και τα προγράμματα συντήρησης και προμήθειας», ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητάει να «“παγώσουν” οι αγορές νέων πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όχι όμως και η συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Αυτό είναι ολέθριο και οι ευθύνες τεράστιες».

«Τα αεροπορικά ατυχήματα λόγω τεχνικών βλαβών, πυκνώνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Στις 17 Μαΐου ξεκόλλησε μια ρόδα από F-16 κατά τη διάρκεια απογείωσής του από τον Άραξο.

Μόλις χθες, άλλο F-16 από τη Σούδα, “έχασε” τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Σήμερα και πάλι από βλάβη στον κινητήρα, χάθηκε ένα MIRAGE 2000 μεταξύ Σάμου και Φούρνων. Ευτυχώς οι 2 πιλότοι διασώθηκαν.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η οικονομική κρίση έχει “παγώσει” και τα προγράμματα συντήρησης και προμήθειας τόσο στην Πολεμική Αεροπορία όσο και στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς.

Ας “παγώσουν” οι αγορές νέων πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όχι όμως και η συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Αυτό είναι ολέθριο και οι ευθύνες τεράστιες».