Άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθούν σημαντικότατα θέματα στο πλαίσιο της ευθύνης και της συνέπειας, ζητούν 14 βουλευτές του κόμματος με επιστολή που δημοσιοποίησαν, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν από το πρωί στα πολιτικά πηγαδάκια.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές θέτουν επί τάπητος τα εξής θέματα:

– Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου

– Μεσοπρόθεσμο –πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις

– Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Η επιστολή έχει τη μορφή προσχεδίου και ταυτόχρονα κάλεσμα στους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συνυπογράψουν. Στην εισαγωγή, οι 14 τονίζουν ότι “δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός, είναι ζήτημα πατριωτισμού, δημοκρατίας, ευθύνης και συνέπειας”.

Τονίζουν παράλληλα ότι «κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι μέχρι τώρα θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν τόπο», διερωτώμενοι παράλληλα «γιατί ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε και πάλι σ’ ένα κρίσιμο μεταίχμιο;».

Εκφράζουν δε την ανησυχία τους μήπως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως ένα και μόνο άρθρο, καθώς και αν ανάλογες διαδικασίες υιοθετηθούν και στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή», τονίζουν.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τα 14 από τα 16 ονόματα των βουλευτών που υπογράφουν την επιστολή και είναι οι εξής:

Παναγιώτης Κουρουμπλής,
Σούλα Μερεντίτη,
Πάρις Κουκουλόπουλος,
Όλγα Ρεντάρη,
Έκτωρας Νασιώκας,
Τόνια Αντωνίου,
Βασίλης Γερανίδης,
Σοφία Γιαννακά,
Εύα Καϊλή,
Μιχάλης Τζελέπης,
Θωμάς Ρομπόπουλος,
Κώστας Καρτάλης,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,
Νίκος Σαλαγιάννης.