«Το κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συστράτευση είναι κάλεσμα για την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και την κατεδάφιση κάθε προοπτικής για την ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τρίπρας απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συστράτευση και συναίνεση.

«Το κάλεσμα που απευθύνουμε εμείς είναι για αγώνες με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για ενωτικούς βηματισμούς των δυνάμεων που θέλουν απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, αναδιανομή του πλούτου και ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας», είπε.

Τόνισε δε ότι «ό,τι ζούμε τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτει, με τραγικό για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού τρόπο, το αδιέξοδο μιας επιλογής που ένα χρόνο πριν παρουσιάστηκε ως σωτήρια για τη χώρα. Σήμερα, το μόνο που έχει απομείνει από τα όσα περί «επεξεργασιών» και «ελληνικών προτάσεων» που δήθεν αποδέχτηκε η τρόικα είναι ο αγώνας των κυβερνητικών υπευθύνων, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, αντί πάσης θυσία, να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από την αρχή υποστηρίξει και προβλέψει ότι αυτή η πολιτική μας οδηγεί σε αδιέξοδο, ως χώρα και ως ευρωζώνη. Το χρέος που κληροδότησαν δικομματισμός και πολιτική της ΕΕ και που όρισαν να αποπληρώσουν οι εργαζόμενες και οι ανίσχυρες οικονομικά τάξεις από την αρχή ήταν μη διαχειρίσιμο. Τώρα το βλέπουν οι πάντες. Πρέπει να σπάσουμε τη δαγκάνη του χρέους και της πολιτικής που το παράγει και το ανατροφοδοτεί. Άμεσα να απαιτηθεί η αναδιαπραγμάτευσή του, ο λογιστικός του έλεγχος, η διαγραφή μεγάλου μέρους και μια πολιτική αλληλεγγύης για ολόκληρο, τουλάχιστον, το Νότο της ΕΕ που θα ξεκινά από τα συμφέροντα των λαών και όχι των δανειστών».