«Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει όλα τα σημάδια της απόλυτης αποσύνθεσης. Έχουμε έναν πρωθυπουργό, που δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να ελέγξει το καράβι και δεν έχει το τιμόνι. Έχουμε υπουργούς, που σκέφτονται το προσωπικό τους πολιτικό κόστος, λες και αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος που μπορεί να σηκώσει κάποιος», σχολίασε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.
Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την ανάγκη «ευρύτερης συναίνεσης» σε ένα «ευρύτερα μεταρρυθμιστικό και εξαιρετικά δύσκολο, επώδυνο πρόγραμμα».
«Εδώ έχουμε αρχίσει να συζητάμε, αν η πέμπτη δόση του δανείου θα μας δοθεί ή όχι. Οι ξένοι ζητούν μια ελληνική κοινή θέση. Αυτό έγινε στην Πορτογαλία, αυτό έγινε -κατόπιν των εκλογών- στην Ιρλανδία, όπου προσγειώθηκαν ανώμαλα οι πάντες, και έγινε πολύ νωρίτερα -χάρη στον Θαπατέρο- στην Ισπανία. Και στην Ελλάδα, θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικές δυνάμεις ότι δεν υπάρχουν περιθώρια».
Χαρακτήρισε πολλές από τις προτάσεις Σαμαρά σωστές, όπως οι προτάσεις για ενιαίο φορολογικό συντελεστή και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών -θέσεις που έχει διατυπώσει και το κόμμα της- σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς άμεσες περικοπές του δημοσίου τομέα. «Δεν μπορεί να κρύβουμε από τον κόσμο την αλήθεια. Δεν μπορεί να κρύβουμε από τον κόσμο ότι η πρόταση στο Ζάππειο, την οποία αν δούμε έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, είναι στο κενό. Εδώ πρέπει να πούμε τί θα κάνουμε το επόμενο τρίμηνο. Δεν υπήρξε λέξη γι’ αυτά χθες. Δεν υπήρξε λέξη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Δεν υπήρξε λέξη για το τί θα πούμε και πώς θα διαπραγματευθούμε με τους διάφορους ξένους» ανέφερε.
Τέλος, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι χρειάζονται τρία πράγματα: ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, να μπούμε στη λογική του επαναπατρισμού και τρίτον να εφαρμοστεί ο νόμος και σε όλους αυτούς τους Έλληνες, που χρησιμοποιούν τα σπίτια τους και καλούν τους μετανάστες να μένουν μέσα με 60 ή 40 ευρώ το κεφάλι.
Επίσης επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων, λέγοντας ότι ο κ. Καμίνης είναι εκείνος που πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση, «εκείνος είναι αρμόδιος να τραβήξει την προσοχή όλων για μια κατάσταση, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε ευρύτερη έκρηξη».