Σε υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα βρεθούν σήμερα τα στελέχη της τρόικας που βάζουν στο μικροσκόπιό τους τα επικουρικά ταμεία , τις αστικές συγκοινωνίες και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011.

Το τεχνικό κλιμάκιο θα συναντηθεί σήμερα με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα και στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η πορεία των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία. Από τα αποτελέσματα των μελετών εξαρτάται η μείωση των επικουρικών συντάξεων στα ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και δεν αντέχουν τη συνέχιση των υφιστάμενων παροχών.

Στη συνέχεια η τρόικα θα επισκεφθεί και το υπουργείο Υποδομών για να εξετάσει την πορεία υλοποίησης των σχεδίων συνολικής αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί εκ νέου η μερική ιδιωτικοποίησή τους, θέμα για το οποίο η ελληνική πλευρά είχε προ καιρού απαντήσει αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται η υστέρηση των εσόδων σε ό,τι αφορά την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας Ματίας Μορς, Πόουλ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ.