Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητεί τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τους κινδύνους από τα πυρηνικά, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας με αφορμή την 25η μαύρη επέτειο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ, η οποία συμπίπτει με την εν εξελίξει τραγωδία της Φουκουσίμα, το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων επανέρχεται στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο.

Αναφέρεται επίσης στην ανησυχία του ελληνικού λαού, που εντείνεται, όπως τονίζει, από το γεγονός ότι πυρηνικά εργοστάσια λειτουργούν ήδη ή σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή μας, μια περιοχή διαρκών εντάσεων και υψηλής σεισμικότητας.

«Η εμμονή στη δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν συζητεί την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο έδαφός της είναι επιβεβλημένη, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται η συμβολή της χώρας μας σε πρωτοβουλίες για την εξάλειψή της πυρηνικής απειλής, η υποστήριξη των προτάσεων για τη δημιουργία αποπυρηνικοποιημένων ζωνών στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή και στη Μεσόγειο.