Συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη είχε στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης και επιτάχυνσης του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και η προσαρμογή του στις σημερινές αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας ενώ ο Επίτροπος επεσήμανε την ανάγκη τήρησης της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα, ιδίως σε ό,τι αφορά στις καταχρηστικές συμπληρωματικές συμβάσεις που παραβιάζουν το κοινοτικό δίκαιο. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά στον ευρωπαϊκό και εθνικό στόχο της πράσινης ανάπτυξης ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι δεδομένη η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων και η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, ώστε η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις κοινοτικές προβλέψεις και να αποφύγει βαριά πρόστιμα.