Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, υποδέχθηκε σήμερα τον Αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, lieutenant general Ahmed Fathi Ibrahim Khalifa, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

‘Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο lieutenant general Ahmed Fathi Ibrahim Khalifa, πριν τη μετάβασή του στο στρατόπεδο «Παπάγου», κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας, ιδιαίτερα δε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Με την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στο ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνόδευσε τον Lieutenant General Ahmed Fathi Ibrahim Khalifa, στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Δένδια.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, πρόκειται να παραστεί στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της πολυεθνικής διακλαδικής ασκήσεως «Μέδουσα 13», αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στην Κρήτη.