Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες. Η διοίκηση της ΑΜΕΛ απέστειλε στον εισαγγελέα τα στοιχεία των εργαζομένων στο Μετρό, οι οποίοι αψήφησαν την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη τη χθεσινή απεργία, και απείχαν χθες από την εργασία τους.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΜΕΛ Σαράντης Μιχαλόπουλος, η διοίκηση του Μετρό εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μηνύσεις ή ακόμα και αγωγές εναντίον των εργαζομένων που έκαναν απεργία παρά τη δικαστική απόφαση, ζητώντας την αποζημίωσης της εταιρείας για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη από την παράνομη απεργία.

Στο μεταξύ, στις 13:30 ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Ρέππας θα επαναλάβει πως δεν τίθεται θέμα επίταξης των απεργών, αλλά θα αναφέρει ότι το υπουργείο εξετάζει άλλες λύσεις.

Την ίδια ώρα, η ταλαιπωρία των κατοίκων του λεκανοπεδίου συνεχίζεται. Η οδός Βασ. Σοφίας είναι κλειστή αυτή την ώρα, αφού οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή, όπου και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.