Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακινητοποιούνται λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Στην Άγκυρα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

«Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» είναι ο τίτλος του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνουν στο Μέγαρο οι Νέοι Αγρότες. Σκοπός του να συμβάλει στην κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γευστικές εμπειρίες στον τουρισμό.

Στις 9 το πρωί συμβολική κατάληψη του ΤΣΜΕΔΕ από το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Στις 11 συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ. Στις 3:00 ο κ. Ραντ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Κοτζιά της Εθνικής Τράπεζας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ δημοσιοποιεί την «Ετήσια Εκθεση για την Εκπαίδευση 2010 του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ» με αντικείμενο: Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής εκπαίδευσης.Στις 12:30 ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά

Στις 11:30 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου για την παρουσίαση έρευνας με θέμα: «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις -μέλη του ΒΕΘ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής».

Στις 2:00 αναρτώνται στις έδρες των επιτροπών καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού οι τελικοί πίνακες αρμοδιότητας όλων των περιφερειακών διευθύνσεων και των τοπικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για τις θέσεις εργασίας της προκήρυξης του Δημοσίου τομέα, έτους 2008.

Στις 6:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ημερίδα με θέμα: «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010, Ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται» διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως.

Στις 6:30 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εκδήλωση με θέμα «Το φαινόμενο της αποχής. Ερμηνεία, επιπτώσεις, υπέρβαση», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του κύκλου «Συναντήσεων Προβληματισμού – Διαλόγου – Επικοινωνίας». Την εκδήλωση, θα προλογίσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας, London School of Economics, Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Κατσαντώνης, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ερευνών «To the point».

Στις 8:30 στο London School of Economics and Political Science ομιλία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με θέμα: «Ο ρόλος της Εκπαίδευσης στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».