Εντύπωση αλλά και νέα αναστάτωση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, έναν μήνα και κάτι μετά την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή, που οδήγησε σε νέες εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας στην Κουμουνδούρου.

«Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ανοίγοντας το βίντεο ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως που έχει προκαλέσει εντύπωση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν λέει σε κανένα σημείο στα σχεδόν 4 λεπτά του βίντεο πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Η απουσία της συγκεκριμένης φράσης, έχει προκαλέσει υποψίες σε πολλούς πως ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει – όπως άλλωστε έχουν δηλώσει υποστηρικτές του- να ανατρέψουν την απόφαση της καθαίρεσης στο επικείμενο Συνέδριο. Υποψίες που ενισχύονται από την προτροπή του έκπτωτου προέδρου: «Μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας».

Χαρακτηριστικά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, αναφέρει: ««Είμαι ο Στέφανος σκέτο και είμαι εδώ. Κι όταν λέμε σκέτο εννοούμε ΣΚΕΤΟ! Ούτε κομματικό μηχανισμό, ούτε πολιτική φρουρά, ούτε Βουλευτές, ούτε Μανόλη, ούτε Τάιλερ, ούτε σκύλο… ΤΙΠΟΤΑ! Εσείς πρέπει να κάνετε αυτά κι αυτά. Εγώ δεν σας λέω τι θα κάνω, ούτε καν αν θάμαι εκ νέου υποψήφιος»! Απέναντι σ´ ένα τέτοιο διάγγελμα η μόνη απάντηση είναι «Είμαι ο Μάρκος σκέτο και είμαι καλά»!»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επισημαίνει την απουσία της φράσης και αναρωτιέται «Πώς γίνετια “να είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;».