Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει όσον αφορά στην στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

«Σας καλωσορίζω, στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων που έχουμε με την ηγεσία της αυτοδιοίκησης. Έκρινα σκόπιμο να κάνουμε μία συνολική επισκόπηση των ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας, παρουσία όχι μόνο του αρμόδιου υπουργού αλλά και πολλών συναρμόδιων υπουργών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω θα αναγνωρίσετε κι εσείς ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από πλευράς της κυβέρνησης ως προς την οικονομική και θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης, προφανώς έχουμε ακόμα αρκετά ανοικτά ζητήματα μπροστά μας, τα οποία αφορούν και την καλύτερη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης στα πλαίσια της φιλόδοξης ιδέα μιας πραγματικής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Αλλά και μια σειρά από άλλα ανοικτά ζητήματα, τα οποία έχετε παρουσιάσει στο συνοπτικό υπόμνημα».

Ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε: «Ανταποκριθήκατε άμεσα αμέσως μετά τη ΔΕΘ, όπως μας είπατε στο αίτημα μας για να συναντηθούμε. Υπάρχει ζωτικός πολιτικός χρόνος για την θητεία της κυβέρνησης μέχρι τις επόμενες εκλογές, το ίδιο και για εμάς ως αυτοδιοίκηση, για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο η οποία τελειώνει μετά από τέσσερα χρόνια. Η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου να γίνουν βήματα σημαντικά και θετικά στην αυτοδιοίκηση για να συγκλίνουν με την ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση».