Η κατάσταση στην αντιπολίτευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ούτε ευχάριστη, ούτε καλή για την κυβέρνηση, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, εστίασε στη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στους τομείς της απασχόλησης και των εισοδημάτων. «Μέσα σε 5 χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε θεαματικά. Παράλληλα, ο μέσος μισθός ανέβηκε από τα 1.046 ευρώ που τον παραλάβαμε, στα 1.300 και υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού να φτάσει στα 1.500 στο τέλος της τετραετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι «δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» και αναφέρθηκε στα μέτρα της Κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, χωρίς να παραγνωρίζει όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

«Στόχος μας, είναι να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μεγαλώνοντας την πίτα και όχι μπαίνοντας σε μια πλειοδοσία παροχών και υποσχέσεων», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Η επόμενη μεγάλη προτεραιότητα της Κυβέρνησης μετά την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι η στεγαστική κρίση», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις σχετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Στην ερώτηση για το τι φταίει και η ΝΔ εμφανίζεται με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι, «δεν αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά οι μετρήσεις είναι ακριβείς σε προεκλογικό περιβάλλον. Εμείς θα ολοκληρώσουμε το έργο μας το 2027 και τότε θα κριθούμε από τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, δήλωσε ότι «είμαστε σε συνεχή διάλογο με την Τουρκία και χωρίς να έχουμε πατήσει ούτε μια κόκκινη γραμμή, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε πρόοδο τόσο στο μεταναστευτικό και τις ροές από τη γειτονική χώρα, όσο και στο θέμα των παραβιάσεων».

Ειδικά για το μεταναστευτικό, ο κ. Μαρινάκης άφησε αιχμές για τη στάση ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, το τελευταίο χρονικό διάστημα.