Αποκαλυπτικά για την αποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την GPO, το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει «αρνητική ή μάλλον αρνητική» άποψη για την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 81%, ενώ το 38,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 15,8% του γενικού πληθυσμού, εκφράζουν θετική άποψη.

Επιπλέον, το 60,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ μιας νέας εσωκομματικής εκλογής για την ηγεσία του κόμματος, με το 38,4% να διαφωνεί.

Σχετικά με τον κίνδυνο διάσπασης, το 83,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ μόλις το 16% θεωρεί πως ο κίνδυνος αυτός δεν είναι υπαρκτός.

Επίσης, το 66,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το κόμμα θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση αν ο Αλέξης Τσίπρας παρέμενε αρχηγός, το 24,3% πιστεύει ότι η κατάσταση θα ήταν η ίδια, και το 8,4% ότι θα ήταν χειρότερη.

Τέλος, η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Φάμελλο με τον Νίκο Παππά στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κρίνεται αρνητικά από το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θετικά από το 39,2%, ενώ το 12,1% δεν εξέφρασε γνώμη.