Στον απόηχο της παραίτησης της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και στις καταγγελίες των γιατρών απαντά, με ανάρτησή του στο «Χ», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει ότι έκανε δεκτή χθες την παραίτηση της διοικήτριας και επαναλαμβάνει ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις με δραματικά προβλήματα ελλείψεων, έχουν γίνει διαγωνισμοί την τελευταία τετραετία, αλλά μένουν άγονοι λόγω μη ενδιαφέροντος, ενώ τονίζει ότι οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα.

«Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη. Ειδικότερα, πλέον των προκηρύξεων θέσεων, πρέπει να τονισθεί ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου από 5,6 εκατ. ευρώ το 2019 αυξήθηκε σε 6,5 εκατ. ευρώ το 2023, σημειώνοντας αύξηση 15,4%. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, έργο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά η εικόνα της κατάρρευσης πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Και το Νοσοκομείο Σάμου υποφέρει από τα ίδια προβλήματα με τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία και με τα νέα μέτρα θα έχουμε πιστεύουμε στις προσκλήσεις μεγαλύτρη συμμετοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα για την παιδιατρική κλινική ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι σε αυτή υπηρετούν:

« 1 μόνιμη παιδίατρος, η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Τζάνειο,
1 ιδιώτης παιδίατρος με δελτίο παροχής υπηρεσιών υγείας (μπλοκάκι),
1 ειδικευόμενη ιατρός, μετακινημένη από το ΠΓΝ «Αττικόν». Μια επιπλέον ειδικευόμενη ιατρός θα μετακινηθεί από τις 24/8».

«Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη», ανέφερε ακόμα ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τη Σάμο αύριο.