Εκελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου καθώς η ενέργεια αυτή μπορεί υπό προϋποθέσεις να ανοίξει τον δρόμο για τα έδρανα της Βουλής από τον Σεπτέμβριο, στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ. Ηλιόπουλος δηλώνει ξεκάθαρα ότι παραιτείται υπέρ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. «Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία επικαλείται φόρτο εργασίας λόγω της ερευνητικής του δουλειάς στο εξωτερικό αναφέρει ότι «προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα με ενθουσιασμό και προσήλωση να εκπληρώσω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής και συνάμα να συνεχίσω την ερευνητική μου δουλειά στο εξωτερικό».

Και προσθέτει: «Παράλληλα ωστόσο, το διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό στη χώρα και η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών απαιτεί πλέον μια καθημερινή παρουσία και ακόμα μεγαλύτερα διαστήματα παραμονής μου στην Ελλάδα».

Ποιοι προηγούνται του Στέφανου Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Για να δοθεί η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου στον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να παραιτηθούν της έδρας τους η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου, ο Αθανάσιος Τσακρής και η Ζωρζέτα Λάλη, που προηγούνται του Στέφανου Κασσελάκη στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Όσον αφορά στην Πόπη Τσαπανίδου το ΑΠΕ απευθύνθηκε στο γραφείο συνεργατών του Προέδρου της Βουλής, και μεταξύ άλλων διευκρίνίστηκε ότι θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.Τσαπανίδου

Πάντως επειδή η κ. Τσαπανίδου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανόν να μην θελήσει να πάρει τη θέση του κ. Ηλιόπουλου.

Ακολουθεί ο Μιχάλης Καλογήρου, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη επιλαχούσα είναι η πολιτική µηχανικός δρ Τζένη Λειβαδάρου.

Ο τέταρτος επιλαχών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής στις εκλογές του καλοκαιριού κατέβηκε υποψήφιος με τον ΚΟΣΜΟ του Πέτρου Κόκκαλη.

Και πάμε στην πέμπτη επιλαχούσα κ. Ζωρζέτα Λάλη η οποιά είχε δηλώσει στο παρελθόν όταν είχε υπάρξει και πάλι συζήτηση για είδοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή ότι δεν θα παραιτηθεί του δικαιώματός της ενώ να πούμε ότι έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει πλέον στη Νέα Αριστερά.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Σε ανάρτησή του στα social media o Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

«Ο Όθων Ηλιόπουλος κόσμησε όχι μόνο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον τέως Πρόεδρο για την πραγματική αριστεία που επιθυμούσε να πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τιμή για την πολιτική ζωή του τόπου η ενασχόληση τέτοιων προσωπικοτήτων με την πολιτική. Και εύχομαι ειλικρινά να του επέτρεπαν οι ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις την ολοκλήρωση της θητείας του.

Προσωπικά, τον ευχαριστώ για την προσφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική μας ομάδα, για τη φωνή που έδωσε στους απόδημους στο κοινοβούλιο, για την αληθινή συντροφικότητα και το ήθος του.

Θα είναι πάντα πολύτιμος συνομιλητής και συνεργάτης για μένα»

Τζάκρη: Ο Ηλιόπουλος παραχωρεί την έδρα του στον Κασσελάκη για να δυναμώσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη πάντως η γγ. της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη έσπευσε να δηλώσει ότι ο Οθωνας Ηλιόπουλος πρότεινε τον Στέφανο Κασσελάκη για να δυναμώσει η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΟ του κόμματος εννοώντας προφανώς την εκπροσώπηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στις «μονομαχίες» των πολιτικών αρχηγών στις συζητήσεις στη Βουλή.