Για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις που σημειώνονται στο κόμμα μίλησε το πρωί της Τρίτης 6/8 ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης. «Στα προοδευτικά κόμματα δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του» υπογράμμισε.

«Νομίζω ότι αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει με ευθύνη μιας συγκεκριμένης ομάδας μια ενασχόληση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα πολιτικά εγκλήματα που κάνει η κυβέρνηση είναι πολύ λάθος τακτική και την πληρώσαμε στις πρόσφατες ευρωεκλογές» επεσήμανε μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Ο Χρήστος Σπίρτζης μεταξύ άλλων απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά από καταγγελία 70 μελών εις βάρος του λέγοντας «στα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του». «Αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι καταστροφικό» συμπλήρωσε.

«Θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί τα μανίκια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» δήλωσε για την εκκίνηση ενός διαλόγου με κατάληξη «ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε» και πρόσθεσε «δεν με ενδιαφέρει. Είναι δευτερεύον θέμα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε αυτόν τον κατάλογο αποτυχιών της κυβέρνησης, είναι πιστοί στον δογματισμό ότι η κυβέρνηση τα λύνει μόνα της και δεν τα λύνει μόνα της. Είναι πραγματικά ανέκδοτο να λέμε ότι έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα, είτε αυτό αφορά την ακρίβεια, είτε αφορά την ενέργεια» είπε.

«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως κυβερνητική αξιωματούχος»

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη «η κριτική που ασκούσε η ΝΔ μπροστά στο νόμο Κατρούγκαλου υπήρχε πραγματικά παιχνίδι μπροστά σε αυτό που συμβαίνει τώρα» ενώ εξήγησε αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών πως ειδικά για το Predator «δεν έγινε ερώτημα στους ιδιώτες ποιοι τους ζήτησαν να στείλουν τα μηνύματα παγίδευσης. Ποιοι το ζήτησαν, με ποια αμοιβή και για ποιους λόγους».

«Ποιο είναι το κοινό που έχω εγώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Χατζηδάκης, επιχειρηματίες, ο αρχηγός και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;» διερωτήθηκε συμπληρώνοντας «άρα εδώ έχουμε ποιο βαθύ πρόβλημα. Δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα ο διαχωρισμός των εξουσιών», ενώ αναφερόμενος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε πως «η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως κυβερνητική αξιωματούχος και ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».