Το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, η θέση της Ελλάδας για την αναβάθμιση του στόχου μείωσης των ρύπων από το 20% στο 30% και η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης βιώσιμης διαχείρισης του Κορινθιακού κόλπου,  συζήτησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστερά χαρακτήρισαν ως μεγάλη τομή και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Για τη μείωση των ρύπων από το 20% στο 30% που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυρία Μπιρμπίλη τόνισε ότι η ελληνική θέση είναι υπέρ της αύξηση. Είπε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν προκρίνει την ανάπτυξη των πυρηνικών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Θετικά ανταποκρίθηκε η κ. Μπιρμπίλη στο αίτημα του Νίκου Τσούκαλη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης βιώσιμης διαχείρισης του Κορινθιακού κόλπου. Υπογραμμίστηκε ότι από πλευράς ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ολοκληρωμένων έργων διαχείρισης για τον Παγασητικό, τον Αμβρακικό και τον Κορινθιακό κόλπο.