Για την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και το πώς επηρεάζει το ωράριο των εργαζομένων απάντησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «χτυπάμε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία».

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αναμένεται να επεκταθεί και στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης γεγονός για το οποίο, όπως είπε, θα υπάρξει διαβούλευση πριν. H ίδια τόνισε ότι «έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας» κάτι που φαίνεται από τα πρόστιμα. «Έχουμε 40 εκατ. ευρώ το χρόνο εισπράξεις από πρόστιμα από τους ελέγχους που γίνονται από την επιθεώρηση εργασίας» τόνισε.

Η υπουργός τοποθετήθηκε και στο θέμα της εξαήμερης εργασίας λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news.

«Το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας. Το νέο μέτρο αφορά πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες συνεχόμενα. Η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» σημείωσε η υπουργός.